Hogyan használd a tréninget?

Mitől több ez az online tréning, mint egy nyomtatott könyv?

Elsősorban attól, hogy nem csak ismeretet kínál, hanem gyakorlási lehetőséget is nyújt. Több módon is segíti az aktív tanulást:

  1. folyamatosan bűvül és megújul pl. a blogbejegyzések és új feladatok által.
  2. a feladatokkal és anyagokkal kapcsolatban kérdéseket tehetsz fel nekem
  3. a gyakorló érveléseket elküldheted nekem és én szívesen adok rá visszajelzést
  4. a html sablonokat folyamatosan használhatod a mindennapi érveléseid előkészítésére

A gyakorlati alkalmazás megtanulása időt igényel, mint ahogy pl. az autóvezetés elsajátítása is. Ezért érdemes hosszabb időn keresztül újra és újra gyakorolni az egyes elemeket.

Első lépés: az elméleti alapok elsajátítása

a) Készülj elő, gyűjts témákat, amik számodra fontosak és helyzeteket, ahol a véleményedet hatásosan ki szeretnéd fejteni.

b) Először a célkitűzésről szóló részt olvasd át és oldd meg a hozzá tartozó feladatokat. Ha kérdésed van velük kapcsolatban, tedd fel őket nyugodtan!

c) Ezt követően térj rá az egyes felépítési típusokra. Javaslom, hogy az “Álláspont kifejtése” és a “Megoldásközpontú” felépítésekkel kezdd az ismerkedést.

d) Olvasd el a felépítés elemzését, vizsgáld meg a példákat és oldd meg a feladatokat. Ezt követően a html sablon segítségével fogalmazz meg saját érvelést az általad választott témákban. A megfogalmazott érvelést küldd el nekem és visszajelzést adok rá!

Második lépés: a tudatos alkalmazás gyakorlása

Vedd elő újra a listát a saját témáidról! Fogalmazd meg a véleményedet vagy kérésedet, építsd fel az érvelést a megfelelő html sablon segítségével, próbáld el otthon, majd vesd be a valós életben!

Használj ki minél több alkalmat a tudatos érvelésre! A html sablonokat bármilyen helyzetben használni tudod, hiszen akár a mobiltelefonodról is eléred őket!

Ha tudatos felkészüléssel alkalmazni tudod az Érvelési Felépítéseket, akkor fel tudsz készülni ismétlődő helyzetekre vagy értekezletekre, előadásokra, termékbemutatókra. Ezzel hatalmas előnyre teszel szert a felkészületlen emberekkel szemben!

Harmadik lépés: spontán alkalmazás

Ez az a szint, amikor spontán vagy nagyon rövid felkészüléssel is képes vagy az Érvelési Felépítések használatára. Elég egy mély levegőt venned, egy papírlapra néhány gondolatot felírnod és máris Átütő Erővel képviseled a határozott véleményedet.

Ezzel óriási szolgáltatot teszel másoknak is, hiszen ha nem is értenek veled egyet, de a karakteresen megfogalmazott, határozott véleménykifejtés gyorsítósávra helyezi a döntési folyamatokat.

Negyedik lépés: továbbfejlődés

Kísérd figyelemmel a blogban megjelenő bejegyzéseket! Ezekben számos kiegészítő tippet, ötletet találsz, amivel még hatásosabban tudod képviselni a véleményedet.

 

Haladj végig a tudás lépcsőin és ha megakadtál, kérdezz nyugodtan!